Fără categorie

Cum se monteaza aparatul de aer conditionat?

Montajul aparatului de aer conditionat trebuie sa fie efectuat de catre profesionisti. Instalarea corecta a echipamentului are un rol important in functionarea impecabila a aparatului, deoarece multe dintre defectiuni pot fi cauzate de o instalatie eronata. Instalarea aparatului de aer conditionat poate fi adaptata la nevoile dumneavoastra, dar si la posibilitatile pe care locuinta le ofera. Locul unde va fi amplasata unitatea interioara se stabileste de comun acord intre instalator si proprietar. Cea mai buna solutie, pentru a obtine temperatura dorita, este sa instalati cate un aparat de aer conditionat in fiecare camera in care simtiti nevoia, si nu instalarea acestuia in hol. Aparatul de aer conditionat este alcatuit din doua unitati: cea interioara si cea exterioara, ele fiind conectate printr-un traseu frigorific.

Unitatea interioara trebuie sa fie pozitionata la o inaltime potrivita, recomandarea specialistilor este ca montajul sa se realizeze la o distanta de aproximativ 10 cm fata de tavan, astfel incat sa raceasca sau sa incalzeasca spatiul cat mai repede. Desi se poate mentiona ca nu este indicat ca aparatul sa fie pozitionat direct catre locuitorii casei, deoarece poate provoca disconfort, datorita noii tehnologii a aparatelor ce au integrat senzorul de prezenta, echipamentul poate fi montat in locul dorit, intrucat senzorul simte daca cineva este in camera si directioneaza aerul in locul unde este nevoie. Pentru ca aparatul sa aiba un randament fara cusur, trebuie sa se tina cont de capacitatea acestuia in raport cu dimensiunile spatiului. Amplasarea unitatii interioare in bucatarie sau in baie si pozitionarea langa alte aparaturi electrice sau electrocasnice nu se recomanda,deoarece pot lua nastere anumite defectiuni din cauza temperaturilor fie scazute, fie ridicate ori a existentei aburilor, a fumului, a fluxului de aer.

Gaura pentru traseul frigorific poate fi realizata astfel:

-gaura prin perete;

-gaura pe langa rama ferestrei;

-inlocuirea unui ochi mic de geam cu panel si realizarea gaurii prin acesta.

Montajul unitatii exterioare se realizeaza in exteriorul cladirii: pe perete, pe podea (trotuar, balcon deschis etc.) sau poate fi fixata de tavan cu ajutorul unor console adecvate, intr-un loc unde exista acces cu usurinta, in cazul in care este necesara o interventie. Furtunul de evacuare a condensului se aseaza oblic fata de unitate.

Prezenta freonului este fundamentala, de aceea se recomanda verificarea existentei acestuia, iar periodic el trebuie completat, insa doar cu cel potrivit tipului de aparat.

Verificarea aparatului de aer conditionat de catre speciliasti din Cluj este necesara chiar de doua ori pe an, deoarece curatarea filtrelor de interior ar trebui facuta periodic, pentru ca instalatia de climatizare sa functioneze in parametri optimi.

Din oricare zona a Clujului v-ati afla, de pilda Andrei Muresanu, Becas, Borhanci, Bulgaria, Buna Ziua, Centru, Dambul Rotund, Faget,  Gara, Gheorgheni, Gradini Manastur, Grigorescu, Gruia, Iris, Intre Lacuri, Lomb, Manastur, Marasti, Pata-Rat, Someseni, Zorilor, Sopor, Tineretului, apelati cu incredere la serviciile noastre.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *