Fără categorie

Ce inseamna „Cold Plasma”?

In zilele noastre, nu confruntam din ce in ce mai mult cu poluarea masiva a aerului si din aceasta cauza trebuie sa acordam atentie sporita asupra calitatii aerului pentru a preveni probleme grave de sanatate. Datorita tehnologiei avansate si dezvoltarii continue a acesteia, putem beneficia de varianta de a avea macar in interior aer de buna calitate. Tehnologia avansata a aparatelor de aer conditionat cu functii de filtrare si purificare a aerului se remarca prin prezenta ionilor de argint. Argintul, in calitate de material, detine o gama de efecte benefice asupra sanatatii, iar datorita acestor tehnologii moderne putem remarca chiar diminuarea efectelor pe care le au alergiile asupra sanatatii. Insusi Hipocrate sustinea ca argintul are proprietati benefice atat asupra sanatatii, cat si asupra imunitatii organismului datorita cresterii rezistentei la boli. Se poate afirma ca detine proprietati antibacteriene, intrucat atunci cand argintul ajunge în contact cu organismele unicelulare, precum bacterii, ciuperci ori viruşi, stopează funcţiile vitale ale acestora, ceea ce inseamna ca in scurt timp ele vor fi eliminate. Disparitia lor se produce atunci cand este distrusa structura invelisului ce le impiedica inmultirea. Raportandu-ne la ciuperci si bacterii, ele sunt distruse, de asemenea, in scurt timp, de catre particulele de argint blocandu-le functionarea unei enzime vitale ce se afla in componenta lor.

Aparatele de aer conditionat au o serie de filtre care absorb praful, mirosurile neplacute, microorganismele etc. Cerintele tot mai mari pentru confort si igiena i-au facut pe producatori sa adauge aparatelor de aer conditionat functia de ionizare. Ionizatorul (Cold Plasma) reprezinta un filtru de curatare si purificare, fiind cel mai avansat in intreaga lume, la ora actuala. Cold Plasma elibereaza atat ioni negativi, cat si pozitivi la interior prin care se realizeaza o igienizare a aerului si se diminueaza mirosurile neplacute din interior. Aceasta functie de ionizare Cold Plasma mai are rolul de a absoarbi praful din incapere, polenul ori particulele mici generatoare de diverse alergii. De asemenea, ionii ofera un mediu placut, relaxant si sanatos.

Asadar, sistemul de filtrare cu plasma prezinta anumite beneficii unice:

-distruge activ invelisul de proteine al bacteriilor si virusilor;

-nu elimina praf, nicotina, polen ori alte particule in incapere;

-scade necesitatea altor tipuri de filtrare;

-transforma toti radicalii liberi din apa si oxigen;

-creeaza un puternic flux directional de particule incarcate electric si electroni liberi, ceea ce inseamna ca acopera intregul volum al interiorului, fara ajutorul ventilorului din unitatea interioara;

Conceptul Cold Plasma reprezinta interactiunea mai multor cai electromagnetice intr-o combinatie constructiva din care rezulta ioni de hidroxid sau hidroxid plasma. Aceasta particula activa are rolul de a distruge atat virusi si bacterii, cat si mirosuri neplacute, alergeni, compusi chimici etc.

Asadar, rolul aparatelor de aer conditionat este atat de a raci sau incalzi aerul, cat si de a curata si purifica aerul de microorganisme, alergeni si praf. Insa, daca nu acordati atentie sfaturilor specialistilor din Cluj de a apela la ajutorul lor periodic pentru igienizarea si curatarea in interior si nu tineti cont de specificatiile tehnice, aerul conditionat poate sa interfereze cu buna functionare a organismului uman. In plus, nu trebuie sa fie o diferenta mai mare de 10°C intre temperatura de afara si cea din incapere.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *