Fără categorie

Apelez la ajutorul unui profesionist?

          Interventia unui profesionist in cazul unui aparat de aer conditionat ce prezinta defectiuni ar trebui sa fie obligatorie. Chiar daca aparatele de aer conditionat par usor de gestionat, totusi nu pot fi reparate de cineva care nu se pricepe, deoarece exista riscul de a-l strica si mai mult. Pe langa acestea, va veti proteja investitia si veti avea siguranta ca aparatul va functiona bine si in anii urmatori. Chiar daca specialistii sustin ideea ca aparatul de aer conditionat ar trebui schimbat dupa 10-15 ani de utilizare, nu ar trebui sa va ganditi din start la inlocuirea aparatului. De aceea este bine sa apelati la ajutorul unui profesionist si cel mai probabil acesta va rezolva problemele aparatului. Insa daca doriti sa reparati chiar dumneavoastra sau sa va ajute vreo cunostinta necalificata, va expuneti unui risc foarte mare.

          Cel mai important lucru este sa aveti grija sa chemati din timp o echipa de specialisti din Cluj pentru a igieniza si verifica echipamentul dumneavoastra, evitand astfel orice eventuala problema. Ba mai mult, acestia chiar v-ar putea inlocui filtrele aparatului, fiind principala cauza de scadere a randamentului acestuia. De preferat, igienizarea ar trebui efectuata cam de doua ori pe an.
           Igienizarea echipamentului de aer conditionat este esentiala atat pentru limitarea costurilor de energie, cat si pentru mentinerea puterii de racire a dispozitivului. In plus, o ingrijire necorespunzatoare poate cauza probleme de sanatate pentru persoanele ce intra in contact cu aparatele ce nu au fost intretinute corect. Daca nu este curatat periodic, se poate transforma intr-un depozit de praf, alergeni si miros neplacut, ducand, in timp, la aparitia unor grave probleme de sanatate. Este foarte important sa apelati la o echipa de specialisti din Cluj pentru a efectua intretinerea aparatului de aer conditionat atat inainte de inceperea sezonului cald, cat si la finalul acestuia, cand aerul conditionat ar putea da semne de o uzura usoara. Sfatul specialistilor este sa faceti o programare din timp pentru vizita echipei de profesionisti si sa nu asteptati pana in ultima clipa pentru a apela la servicii specializate. De pilda, in timpul verii, companiile ce se ocupa cu service-ul aparatelor de aer conditionat sunt suprasolicitate, ceea ce inseamna ca puteti fi programat chiar si peste cateva saptamani. Asadar, rezervati din timp serviciile dorite pentru aparatul de aer conditionat, pentru a fi sigur ca veti evita eventuale neplaceri in plina canicula.
           Filtrele sunt primele ce ar trebui verificate pentru a va asigura ca aerul conditionat functioneaza asa cum trebuie, fiind necesar ca ele sa fie curatate sau inlocuite periodic. In timp, se acumuleaza praf, ce impiedica circulatia aerului, scazand drastic randamentul aparatului de aer conditionat. De asemenea, mirosul neplacut emanate de aerul contidionat reprezinta o alta problema pe care o pot prezenta filtrele necuratate. Majoritatea aerelor conditionate au filtrele localizate in interiorul aparatului, igienizarea acestora fiind usor de realizat, dar trebuie realizat cu atentie din cauza cantitatilor masive de praf pe care acestea le depoziteaza. Igienizarea echipamentelor de aer conditionat se face de catre o echipa de profesionisti, care sa garanteze functionarea corecta a aparatului dumneavoastra. Pe langa aceasta curatare a filtrelor, un specialist stie ca trebuie sa verifice starea generala a aparatului, verificand diverse defectiuni.
         Circulatia freonului reprezinta o alta “problema” importanta care priveste mentenanta echipamentului de aer conditionat, ce trebuie verificata si rezolvata de catre specialisti. In cazul in care randamentul aparatului de aer conditionat scade, cel mai probabil cauza este pierderea de freon, un compus orgnic utilizat ca agent frigorific. Aparatele de aer conditionat functioneaza cu freon in circuit, asa ca pierderea acestei substante poate duce la avarii grave ale dispozitivului de aer conditionat. Numai un specialist pentru a identifica aceasta problema si care este sursa pierderii de freon si ulterior sa reincarce aparatul cu cantitatea necesara de agent frigorific.
        Precum se intampla in cazul oricui dispozitiv, aparatele de aer conditionat pot suferi si ele defectiuni. Cele mai multe dintre ele pot fi rezolvate prin inlocuirea unor componente, ce pot fi procurate prin firme de profil. Componenta electronica are un rol destul de important pentru functionarea corecta a aparatului. Anumite defectiuni ce tin de telecomanda, circuitul electronic sau de alimentare sunt frecvent intalnite, insa sunt usor de remediat de catre un specialist.

        Contactati cu incredere o echipa de profesionisti din Cluj pentru a gasi o solutie pentru problema ivita a aerului conditionat. In caz contrar, daca incercati sa interveniti pentru a repara singur aparatul, puteti inrautati situatia sau chiar va puteti accidenta.

Cateva exemple de probleme ce se pot ivi:

  • Aparatul de aer conditionat emana un miros neplacut;
  • Debitul sau jetul de aer este scazut;
  • Temperatura fluxului de aer nu este suficient de scazut pentru a satisfice nevoile dumneavoastra;
  • Compresorul aparatului nu mai porneste;
  • Aparatul de aer conditionat scoate anumite zgomote;
  • Aparatul de aer conditionat trosneste.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *